للاشتراك في قناتنا علي اليوتيوب

Bookmark and Share

الثلاثاء، 27 أكتوبر 2020

كيف نجهز جل الصبار!

 كيف نجهز جل الصبار!


حنحتاج  :

-نجيب فروع صبار فريش

-زجاجة محكمة القفل لحفظ الجل 

-سكين نفرغ بيه الجل 

- وعاء نخته فيه

الخطوات :

- أول شي نعمله هو أننا نقطع الفرع الواحد لعدة قطع، نزيل الأشواك بنشوف الجل وقتها

- نفتح الصبار بانو نزيل الطبقة الأولى


- لما يظهر الجل نقلب السكين بالجهة الغير حادة و نستخرج بيها الجل في الوعاء بدون لمسه باليد

- حيطلع الجل معانا على شكل قوالب وكتلة واحدة و سائل نحولها برفق على الخلاط

-نخلطها لحد ما تبقى ناعمة "حتظهر رغوة مامشكلة بتروح بعدما ننتهي الخلط"


-بمجرد الرغوة تختفي نكب الجل في زجاجة ونحكم القفل عليه

- نخته في التلاجة "زيما عارفين ما حيكون زي بتاع البقالات اللي فيه مواد كيميائية حافظة ف مدة الحفظ اسبوع خلي بلانك انك تستعمليه خلاله"

-إذا عايزين تحفظوه لمدة أطول فرغ الجل في علبة مكعبات التلج و يتجمد في الفريزر







اما اذا عايزين نستخدمه فوري ماننسي ننقعه لمدة ربع ساعة في موية أو نخليه مدة نص ساعة قبل الاستعمال عشان ما يعمل تحسس للجلد"

استعملوا الجلد الفريش دايماً عشان تضمن طبيعة المواد  ^^.

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More